Hozzávalók:
1 hátsó füstölt csülök, 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 teáskanál egész
bors, 2 babérlevél, 4 réteslap, 5 dkg vaj, 5+1 tojás, 2-3 evőkanál tejföl, 2
evőkanál liszt, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A
csülköt megmossuk, hideg vízben főni tesszük a megpucolt hagymákkal, a borssal
meg a babérlevéllel együtt. Addig főzzük míg a hús leválik a csontról, ekkor
szűrőkanállal kiemeljük és kicsit hűlni hagyjuk. Mikor még langyos, a húst
leszedjük a csontról, a kövérebb és bőrös részeket kiszedjük, a húst pedig kb.
2 cm-es darabokra vágjuk. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejfölt meg a
lisztet, összekavarjuk, majd hozzáadjuk a csülökhúst, megszórjuk sóval, borssal
és apróra vágott petrezselyemzölddel és összeforgatjuk. A réteslapokat
egyenként lekenjük olvasztott vajjal, majd egy 22 cm.-es sütőpapírral bélelt
tortaformába egymásra helyezzük, úgy, hogy a lapok szélei lecsüngjenek. Beletesszük
a csülkös masszát, majd a lapokkal befedjük, az utolsó lapnak a szépeit
gyűrődve hagyjuk a torta tetején. Lekenjük a felvert tojással és előmelegített
sütőben, 180 fokon, kb. 20-25 percig sütjük. 10 perc sütés után takarjuk le
sütőpapírral a tetejét, hogy ne barnuljon nagyon meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)