2015. december 31.

Malachústekercs





Hozzávalók 6-8 személyre:  1,2 kg malac hasaalja bőrével együtt, 500 g lapocka vagy karaj, só, bors, fűszerpaprika, fokhagymapor, őrölt  kömény, 1 teáskanál zsír, 1 hagyma, 1 fej fokhagyma; a körethez: 1 kg vágott savanyú káposzta, 1 hagyma, 0,5 dl olaj, 2 dl fehérbor, 1 evőkanál cukor,  őrölt kömény, só, bors, fűszerpaprika.


Elkészítése: A  hasaalja bőrös felét a keskenyebbik oldaltól kezdve, kb. 1 cm vastag csíkokra beirdaljuk, húsos felét pedig bedörzsöljük sóval, megszórjuk borssal, fűszerpaprikával, fokhagymaporral meg köménnyel. A lapockát hosszúkás darabokra vágjuk és megszórjuk az előbbi fűszerekkel, majd a hasaalja egyik hosszanti oldalára tesszük és szorosan feltekerjük, majd madzaggal sonkakötésben összekötözzük. Egy tepsik kikenünk zsírral, aljára tesszük a  szeletekre vágott hagymákat, ráhelyezzük a tekercset, felöntjük 500 ml vízzel és lefedjük. Közepesen forró sütőben kb. 50-60 percig pároljuk, majd kifedjük és ropogósra pirítjuk. Közben az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, félrehúzzuk és megszórjuk borssal meg fűszerpaprikával, hozzáadjuk a savanyú káposztát(ha nagyon savanyú mossuk át előtte) és összekavarjuk. Felöntjük a borral és közepes lángon addig dinszteljük, míg zsírjára sül. A végén kevés cukorral  meg őrölt köménnyel ízesítjük. A tekercset  az irdalások mentén szeletekre vágjuk és a párolt káposztával tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...