Hozzávalók 4 személyre: 4 szál
friss kolbászhurka, 2 szál májashurka(esetleg véreshurka is), 50 dkg gyalult
savanyú káposzta, 1 hagyma, 5 dkg kolozsvári szalonna, 1 evőkanál paprikakrém,
só, bors, fűszerpaprika.
Elkészítése: A kockára
vágott szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kiszedjük és félretesszük, a
visszamaradt zsiradékon pedig megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a savanyú káposztát, a paprikakrémet és a félretett szalonnapörcöt, megszórjuk borssal és
ha szükséges sóval is, majd összekavarjuk és egy tepsi aljába tesszük. Tetejére
helyezzük a hurkákat, aláöntünk egy kevés vizet, lefedjük és forró sütőben kb.
30 percig sütjük. A végén levesszük a fedőt és rápirítunk. Azonnal tálaljuk.
Cârnați și caltaboș pe pat de varză acră
Ingrediente pentru 4-6 persoane: 4 fire de cârnați, 4
fire de caltaboș(eventual și sângerete), 1 kg varză murată tăiată mărunt, 1
ceapă mare, 100 g piept de porc afumat, 2 linguri pastă de ardei, sare, piper,
boia dulce.
Prepararea: Pieptul de porc se taie cubulețe și se
prăjește într-o tigaie. Se scot jumările, iar în untura rămasă se călește ceapa
mărunțită, se adaugă varza murată, pasta de ardei, piper și jumările, se amestecă și se pune
într-un vas termorezistent. Deasupra se așază cârnații, caltaboșii și
sângereții după caz. Se toarnă puțină apă, se acoperă cu capacul și se
introduce în cuptorul fierbinte pentru 30 minute. Se scoate capacul și se lasă
la rumenit. Se servește imediat.
2 megjegyzés:
Nem tudom,elolvastam legalább háromszor,de mit is csinálsz a legyalult savanyúkáposztával? A képek alapján talán azt is megdinszteled?!
Erre viszont semmi utalás nincs,még a román szövegben sem!
Egyébként nagy csodálód vagyok!
Igen, megdinsztelem kissé a káposztát is, javítottam a szöveget. Köszönöm az észrevételt, és hogy olvasol! :)
Megjegyzés küldése