Hozzávalók:
4 tojás, 20 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 25 dkg
vegyes aszalt gyümölcs(füge, mazsola, vörös áfonya, koktélcseresznye), 5 dkg
mandula, 1 dl narancslé, 1-1 teáskanál reszelt narancs meg citromhéj, csipetnyi
só, 1-1 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna, porcukor.
Elkészítése:
A fügét felaprítjuk, összekeverjük az aszalt gyümölcsökkel, a reszelt narancs
meg citromhéjjal, majd leöntjük a narancslé felével és összekavarjuk. A
szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, hozzáadunk egy
evőkanál lisztet, majd rendre beledolgozzuk a toások sárgáját. A
szódabikarbónát felfuttatjuk a megmaradt narancslével és belekavarjuk a vajas
krémbe. 5 dkg lisztet rászórunk az aszalt gyümölcsökre és összekeverjük, a
megmaradt lisztet pedig összevegyítjük a sütőporral meg a sóval. A
tojásfehérjét kemény habbá verjük. A vajas krémet összekeverjük a liszttel, az
összevágott mandulával meg az aszalt gyümölcsökkel, majd könnyedén
beleforgatjuk előbb a hab felét majd a többit is. Sütőpapírral bélelt 10x25
cm-es formába simítjuk és előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig, majd 180
fokon további 40-50 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát! Ha kihűlt, porcukorral
megszórjuk és szeletekre vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése