2016. január 6.
Káposztás sonkatekercsek
Hozzávalók 2 személyre: 60 dkg savanyú káposzta, 15 dkg juhsajt, 1 tojás, 2 evőkanál tejföl, 4-6 szelet sonka, 2-3 evőkanál olaj, bors.
Elkészítése: Ha a káposzta túl savanyú, kimossuk és lecsöpögtetjük. Az olajat felhevítjük, beletesszük a káposztát és megdinszteljük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a felvert tojást, a tejfölt, az összemorzsolt juhtúrót-egy keveset félreteszünk-, megszórjuk borssal és összekavarjuk. Felét a sonkaszeletekbe csavarjuk, másik felét pedig egy hőálló tálba tesszük. A tekercseket ráhelyezzük a káposztára, megszórjuk a félretett és lereszelt juhsajttal, majd forró sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük. Azonnal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése