Hozzávalók 4 személyre: 4
szelet csontos karaj, 2 narancs, 3-4 evőkanál liszt, só, bors, csombor, 5 dkg
vaj, 4 evőkanál olaj, 30 dkg kelbimbó, 3 sárgarépa.
Elkészítése:
1. A karajszeleteket kissé
klopfoljuk, megszórjuk sóval meg borssal és mindkét felüket lisztbe
mártjuk.
2. Egy
serpenyőben felhevítjük az olajat, a húsokat pirosra sütjük benne.
3. A csombort tepsibe
tesszük, rátesszük a húst, mindegyikre 1-1 szelet narancsot helyezünk.
4. A megmaradt narancs levét
kiszorítjuk, a serpenyőben visszamaradt zsiradékra öntjük, beletesszük a vajat
és felforraljuk.
5. A zöldségeket 5 percig
enyhén sós vízben főzzük, majd a hús mellé tesszük és rászűrjük a narancsos
mártást.
6. Alufóliával lefedjük és
forró sütőben 25 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése