Hozzávalók: 50 dkg keksz, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál kakaó, 3 evőkanál baracklekvár, 1 teáskanál rumaroma, kb. 1,5 dl kávé vagy tej;
a krémhez: 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 evőkanél citromlé, 5+5 dkg kókuszreszelék.
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a porcukorral meg a kakaóval, hozzáadjuk a rumaromát, a baracklekvárt, majd annyi kávéval vagy tejjel összegyúrjuk, hogy dolgozható masszát kapjunk. Két részre osztjuk, külön-külön, két-két fólia között 3-4 mm vastagságú téglalapokká nyújtjuk.
A szobahőmérsékletű vajat kikavarjuk a porcukorral, majd beledolgozzuk a citromlevet és 5 dkg kókuszreszeléket. A krémet a lapokra kenjük, majd a fólia segítségével feltekerjük. A tekercseket kókuszreszelékbe hempergetjük, majd becsavarjuk a fóliába, a végeknél megszorítjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük. Szeletekre vágva tálaljuk.
a krémhez: 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 evőkanél citromlé, 5+5 dkg kókuszreszelék.
Elkészítése:
A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a porcukorral meg a kakaóval, hozzáadjuk a rumaromát, a baracklekvárt, majd annyi kávéval vagy tejjel összegyúrjuk, hogy dolgozható masszát kapjunk. Két részre osztjuk, külön-külön, két-két fólia között 3-4 mm vastagságú téglalapokká nyújtjuk.
A szobahőmérsékletű vajat kikavarjuk a porcukorral, majd beledolgozzuk a citromlevet és 5 dkg kókuszreszeléket. A krémet a lapokra kenjük, majd a fólia segítségével feltekerjük. A tekercseket kókuszreszelékbe hempergetjük, majd becsavarjuk a fóliába, a végeknél megszorítjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük. Szeletekre vágva tálaljuk.
Szalámirúd hidegen (főzés nélkül)
Hozzávalók: 50 dk keksz, 3 dl hideg kávé, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaó, pár csepp rumaroma.
Elkészítése: A kekszet összetörjük és leöntjük a kávéval, összekavarjuk. A szobahőmérsékletű vajat kikavarjuk a kakaóval összekevert porcukorral, rumaromával ízesí5tjük. A masszát fóliára szedjük, rúddá formázzuk, majd a fóliába csavarjuk, végeinél jól megszorítjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Hozzávalók: 50 dk keksz, 3 dl hideg kávé, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaó, pár csepp rumaroma.
Elkészítése: A kekszet összetörjük és leöntjük a kávéval, összekavarjuk. A szobahőmérsékletű vajat kikavarjuk a kakaóval összekevert porcukorral, rumaromával ízesí5tjük. A masszát fóliára szedjük, rúddá formázzuk, majd a fóliába csavarjuk, végeinél jól megszorítjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.