Az alábbi leves annak ellenére, hogy nagyon kevés
hozzávalókból áll, nagyon izgalmas és pikáns. Jól jön melegítőnek egy hideg
téli estén, de a férfiak is kedvelik egy hosszabbra sikeredett éjszaka
másnapján. A citrommal bánjanak mértékkel, a bátrabbak pedig még a
tányérban is savanyíthatják.
Citromos rizsleves
Hozzávalók 4 személyre: 5 dkg rizs, 2 sárgarépa, 1,5 l
zöldség alaplé, 5 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 1 citrom, só, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
1. A sárgarépát megpucoljuk, lereszeljük, a rizst átmossuk
és lecsöpögtetjük.
2. A vajat felhevítjük és fehéredésig pirítjuk a rizst
rajta.
3. Hozzáadjuk a sárgarépát és állandóan kavarva
megdinszteljük.
4. Felöntjük az alaplével, megsózzuk és főni tesszük.
5. Fél citrom levét kiszorítjuk és összekavarjuk a
tojássárgájával.
6. Kevés levessel hőkiegyenlítjük, majd felöntjük a levesbe.
Ízlés szerint még savanyíthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése