Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg liszt, 2 tojás, 3,5 - 4 dl
tej, 2 evőkanál olaj, csipetnyi só, csipetnyi kurkumapor; a csokoládéöntethez:
12 dkg 50 %-os csokoládé, 1,5 dl habtejszín, 0,5 dl narancslé, 1 evőkanál
porcukor, narancshéj.
Elkészítése: A csokoládéöntethez a tejszínt a porcukorral, a
narancshéjjal meg a narancslével felforrósítjuk, félrehúzzuk és belekavarjuk az
összetördelt csokoládét. Többször átkavarva kihűtjük. A palacsintához
felverjük a tojásokat az olajjal, a sóval meg a kurkumaporral, hozzáadjuk a
lisztet és a tejjel szokásos sűrűségű palacsintamasszát kavarunk. 15-20
percig állni hagyjuk, majd csőrös flakonba öntjük(vagy vastagabb
műanyagzacskóba, melynek aztán bekötjük a nyílását és az egyik csücskére kis
lyukat vágunk), majd körkörös mozdulatokkal forró, tapadásmentes serpenyőbe
csurgatjuk. Amint a palacsinta szilárdulni kezd, megforgatjuk és világosra
sütjük. Óvatosan tányérra borítjuk és két szélét azonnal behajtjuk, majd
feltekerjük(ne szárítsuk ki a palacsintát, mert összetörik). Egymás mellé téve
hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva a csokiöntet mellé tálaljuk.
Ötlet innen Lépésről lépésre képek a linken.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése