2016. február 14.

Csipkepalacsinta narancsos csokoládéöntettel



Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg liszt, 2 tojás, 3,5 - 4 dl tej, 2 evőkanál olaj, csipetnyi só, csipetnyi kurkumapor; a csokoládéöntethez: 12 dkg 50 %-os csokoládé, 1,5 dl habtejszín, 0,5 dl narancslé, 1 evőkanál porcukor, narancshéj.


Elkészítése: A csokoládéöntethez a tejszínt a porcukorral, a narancshéjjal meg a narancslével felforrósítjuk, félrehúzzuk és belekavarjuk az összetördelt csokoládét. Többször átkavarva kihűtjük.  A palacsintához felverjük a tojásokat az olajjal, a sóval meg a kurkumaporral, hozzáadjuk a lisztet és a tejjel szokásos sűrűségű palacsintamasszát kavarunk. 15-20  percig állni hagyjuk, majd csőrös flakonba öntjük(vagy vastagabb műanyagzacskóba, melynek aztán bekötjük a nyílását és az egyik csücskére kis lyukat vágunk), majd körkörös mozdulatokkal forró, tapadásmentes serpenyőbe csurgatjuk. Amint a palacsinta szilárdulni kezd, megforgatjuk és világosra sütjük. Óvatosan tányérra borítjuk és  két szélét azonnal behajtjuk, majd feltekerjük(ne szárítsuk ki a palacsintát, mert összetörik). Egymás mellé téve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva a csokiöntet mellé tálaljuk. 

Ötlet innen    Lépésről lépésre képek a linken.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...