Hozzávalók 4-6 személyre: 150 dkg juhtúró, 20 dkg tehéntúró,
10 dkg vaj, 2-3 evőkanál zsíros tejföl, 1 hagyma, só, bors, fűszerpaprika,
köménymag, 1 szál petrezselyemzöld.
Elkészítése: A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a
juhtúróval, majd kanalanként adagolva beledolgozzuk a száraz tehéntúrót és
annyi tejfölt, hogy krémes állagú túrókrémet kapjunk. A hagymát és a
petrezselyemzöldet apróra vágjuk és belekavarjuk a krémbe. Sóval, borssal, fűszerpaprikával,
őrölt és egész köménymaggal ízesítjük. Jól lehűtve tálaljuk.
Nálunk is így készül alapvetően vegyesen, de van, hogy csak tehéntúróval, vagy csak juhtúróval is, mindenhogyan nagyon fincsi :-)
VálaszTörlés