Hozzávalók 4 személyre: 4 db. 25-30 dkg-os pisztráng, 2 db.
32 dkg-os gombakonzerv, 1 db. 40 dkg -os konzervparadicsom, 1 kaliforniai
paprika, 3 cikk fokhagyma, só, bors, 1 teáskanál cukor, 10 dkg liszt, olaj,
petrezselyemzöld, lime.
Elkészítése: A pisztrángot megpucoljuk, megmossuk, majd
szárazra töröljük és sóval, borssal bedörzsöljük. Az apró kockákra vágott
paprikát 4-5 evőkanál olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felvágott paradicsomot
a levével együtt, az áttört fokhagymát, majd a szeletekre vágott gombát.
Sózzuk, borsózzuk, megszórjuk a cukorral, felöntjük 1,5 dk vízzel és 5 percig
forraljuk. A végén megszórjuk a petrezselyemzölddel és egy sütőtepsibe tesszük.
A pisztrángot megforgatjuk a lisztben és forró olajban mindkét felén megsütjük,
majd a gombára helyezzük, majd forró sütőben 15 percig sütjük. Lime szeletekkel
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése