Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet lazac, 2 evőkanál
mustármagos mustár, 4 evőkanál olívaolaj, 4 evőkanál citromlé, só, bors; a
narancsmártáshoz: 2 narancs, 1 evőkanál kukoricakeményítő, 5 dkg vaj, 1
teáskanál cukor, só.
Elkészítése: A mustárt elkeverjük az olajjal, a citromlével,
sóval meg borssal és a lazacra töltjük, megforgatjuk benne, hogy
mindenhol jól befedje. A mártáshoz kifacsarjuk a narancs levét és főni tesszük,
beleszórjuk a cukrot meg egy csipetnyi sót. A keményítőt elkavarjuk kevés
vízzel és besűrítjük vele a narancslevet. Félrehúzzuk és belekavarjuk a hideg
vajat. A lazacszeleteket forró serpenyőben, 2,5-2,5 percig sütjük mindkét
oldalukon, majd lefedjük és meleg helyen 5 percig pihentetjük. tetszés szerinti
körettel és narancsmártással leöntve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése