2016. február 13.

Mustármagos lazac narancsmártással



Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet lazac, 2 evőkanál mustármagos mustár, 4 evőkanál olívaolaj, 4 evőkanál citromlé, só, bors; a narancsmártáshoz: 2 narancs, 1 evőkanál kukoricakeményítő, 5 dkg vaj, 1 teáskanál cukor, só.


Elkészítése: A mustárt elkeverjük az olajjal, a citromlével, sóval meg borssal és a lazacra töltjük, megforgatjuk  benne, hogy mindenhol jól befedje. A mártáshoz kifacsarjuk a narancs levét és főni tesszük, beleszórjuk a cukrot meg egy csipetnyi sót. A keményítőt elkavarjuk kevés vízzel és besűrítjük vele a narancslevet. Félrehúzzuk és belekavarjuk a hideg vajat. A lazacszeleteket forró serpenyőben, 2,5-2,5 percig sütjük mindkét oldalukon, majd lefedjük és meleg helyen 5 percig pihentetjük. tetszés szerinti körettel és narancsmártással leöntve tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...