2016. február 9.

Tökmaglisztes masnitészta





Hozzávalók: 8 dkg fehérliszt, 2 dkg tökmagliszt,  1 tojás, csipetnyi só, 1 evőkanál víz.

Elkészítése: 


1. A liszteket nyújtódeszkára szitájuk, majd összekeverjük a sóval. 
2. Közepére mélyedést alakítunk ki, beleütjük a tojást és villával felverjük, majd elkezdjük beledolgozni a lisztet. 
3. Mikor a tészta kezd összeállni, hozzáadjuk a vízet és kézzel összegyúrjuk. 
4. Konyhai törlővel letakarjuk és 15 percig pihenni hagyjuk.


5. A tésztát nyújtófa segítségével 1 mm vastagságúra nyújtjuk. 
6. 2,5-3 cm átmérőjű kerek kiszúróval kiszaggatjuk, majd lefedjük, hogy ne száradjon ki.
7. A korongokat két újjal középen összehúzzuk, majd erősen  összeszorítjuk, hogy masni alakot kapjunk.
8. A kész tésztát a nyújtódeszkán száradni hagyjuk. Felhasználásig papírtasakban tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...