Hozzávalók: 8 dkg fehérliszt, 2 dkg tökmagliszt, 1
tojás, csipetnyi só, 1 evőkanál víz.
Elkészítése:
1. A liszteket nyújtódeszkára szitájuk, majd összekeverjük a
sóval.
2. Közepére mélyedést alakítunk ki, beleütjük a tojást és
villával felverjük, majd elkezdjük beledolgozni a lisztet.
3. Mikor a tészta kezd összeállni, hozzáadjuk a vízet és
kézzel összegyúrjuk.
4. Konyhai törlővel letakarjuk és 15 percig pihenni hagyjuk.
5. A tésztát nyújtófa segítségével 1 mm vastagságúra
nyújtjuk.
6. 2,5-3 cm átmérőjű kerek kiszúróval kiszaggatjuk, majd
lefedjük, hogy ne száradjon ki.
7. A korongokat két újjal középen összehúzzuk, majd
erősen összeszorítjuk, hogy masni alakot kapjunk.
8. A kész tésztát a nyújtódeszkán száradni hagyjuk.
Felhasználásig papírtasakban tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)