Hozzávalók 2 személyre: 12 fürjtojás, 1 tyúktojás, 1 kicsi
cékla, 2 evőkanál olívaolaj, kevés kenyér, 1 teáskanál reszelt torma, ecet, só,
köménymag, saláta.
Elkészítése: A céklát megmossuk, alufóliára tesszük,
meglocsoljuk kevés olívaolajjal és becsomagoljuk a fóliába. Forró sütőben
20-25 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A tyúktojást meg a fürjtojásokat
megfőzzük, megpucoljuk. A fürjtojásokat keresztben kettőbe vágjuk, a
tyúktojásnak a sárgáját félretesszük, fehérjét a megpucolt céklával együtt
késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a tormát, a megmaradt olajat és kevés
kenyérbelet, majd összedolgozzuk. Sóval, köménymaggal, kevés ecettel ízesítjük.
A masszából kis golyókat formázunk, egy-egy félbevágott fürjtojás közé
helyezzük és óvatosan összenyomjuk a tojással, majd koktélpálcákra húzzuk és a
félretett, lereszelt tojássárgába forgatjuk. Salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése