Hozzávalók 5-6 személyre: 50 dkg füstölt sonka(csonttal együtt), 50 dkg
csalán, 3 evőkanál rizs, 2 evőkanál házi sós ételízesítő, 1 evőkanál
paprikakrém, 4 cikk fokhagyma, olaj, 1 evőkanál liszt, 2 tojás sárgája, 2,5 dl
tejföl, só, szódabikarbóna.
Elkészítése: A füstölt sonkát megmossuk, hideg vízben főni tesszük,
hozzáadjuk az ételízesítőt. A csalánt alaposan megmossuk, forró, szódabikarbónás
vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük. Mikor langyosra hűlt, éles késsel
apróra vágjuk. Az áttört fokhagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a
lisztet, a paprikakrémet meg a csalánt és összekeverjük. Felöntjük a sonka
főzőlevével, beletesszük a rizst és 15 percig főzzük. A húst kicsontozzuk,
felvágjuk és visszatesszük a levesbe. A tojássárgáját kikavarjuk a tejföllel,
kevés forró lével hőkiegyenlítjük és rátöltjük az ételre. Félrehúzzuk és 10
percig pihentetjük, majd tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése