Hozzávalók: 1 füstölt csülök,
2 l savanyú káposztalé, 1 teáskanál egész bors, 1/2 teáskanál szárított csombor,
2 szárított csípőspaprika, 1 fej fokhagyma, 3 babérlevél.
Elkészítése: A csülköt
megmossuk és fazékba tesszük. Hozzáadjuk a félbevágott(pucolatlan) fokhagymát
és a többi fűszereket, majd felöntjük a káposztalével, ha nem lepi el, akkor
vízzel pótoljuk. Lassú tűzőn 1-1,5 órát főzzük, vagy addig, míg a
csülökhús elválik a csontról. Hagyjuk a lében 15 percig hűlni, majd
szűrőkanállal kiemeljük és kicsontoljuk. Több rétegben fóliát teszünk az
asztalra, leszedjük a csülök bőrét és a fóliára tesszük, majd rátesszük a húst
és bőrrel együtt föltekerjük, a majd fóliába csavarjuk, két végénél
megszorítjuk. Őzgerincformába tesszük, egy éjszakára dermedni hagyjuk, majd
szeleteljük. Tavaszi zöldekkel tálaljuk.
2 megjegyzés:
Adél ez megint egy óriási recepted, csorog a nyálam :-)
Anikó, sokkal ízletesebb, mintha csak vízben főznéd! Kellemes ünnepet!
Megjegyzés küldése