2016. március 22.

Gombás töltött tojás


Hozzávalók 4 személyre: 8 tojás, 10 dkg csiperkegomba, 1 kis hagyma, 5+3 dkg vaj, só, bors, kakukkfű, 2 evőkanál majonéz, 1 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, citrom, 4 méretben megfelelő paradicsom.


Elkészítése: Az 5 dkg vajon megpároljuk a hagymát és az apróra vágott gombát, sóval, borssal meg kakukkfűvel fűszerezzük és zsírjára sütjük, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, az alját egyenesre vágjuk, hogy megálljanak rajta, a hegyes felüket pedig 1,5-2  cm-nél levágjuk, a sárgáját óvatosan kikaparjuk. A levágott tojásfehérjét apróra vágjuk, a kikapart sárgákat villával összetörjük, majd belekavarjuk a hideg gombába. Kevés mustárral és citromlével ízesítjük, majd megtöltjük vele a tojásokat. A paradicsomokat félbevágjuk, a húsát kikaparjuk, konyhai papírtörlővel felitatjuk a belsejét, majd a tojásokra helyezzük. A megmaradt vajat papírtölcsérbe tesszük és pöttyöket teszünk a paradicsomokra. A majonézt és a megmaradt mustárt összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd a tojások mellé tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...