Hozzávalók 4 személyre: 8 tojás, 10 dkg csiperkegomba, 1 kis
hagyma, 5+3 dkg vaj, só, bors, kakukkfű, 2 evőkanál majonéz, 1 dl tejföl, 1
evőkanál mustár, citrom, 4 méretben megfelelő paradicsom.
Elkészítése: Az 5 dkg vajon megpároljuk a hagymát és az
apróra vágott gombát, sóval, borssal meg kakukkfűvel fűszerezzük és zsírjára
sütjük, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, az alját
egyenesre vágjuk, hogy megálljanak rajta, a hegyes felüket pedig 1,5-2
cm-nél levágjuk, a sárgáját óvatosan kikaparjuk. A levágott tojásfehérjét
apróra vágjuk, a kikapart sárgákat villával összetörjük, majd belekavarjuk a
hideg gombába. Kevés mustárral és citromlével ízesítjük, majd megtöltjük vele a
tojásokat. A paradicsomokat félbevágjuk, a húsát kikaparjuk, konyhai
papírtörlővel felitatjuk a belsejét, majd a tojásokra helyezzük. A megmaradt
vajat papírtölcsérbe tesszük és pöttyöket teszünk a paradicsomokra. A majonézt
és a megmaradt mustárt összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal és citromlével
ízesítjük, majd a tojások mellé tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése