Hozzávalók 2 személyre: 2 dl
víz, 3 dl tej, 12-13 dkg kukoricaliszt, 5 dkg sajt, 10 dkg orda, 2
paradicsom, 1 paprika, 1 hagyma, olaj, ecet, friss bazsalikom és
petrezselyemzöld, só.
Elkészítése: A vizet
meg a tejet felforraljuk a sóval, majd állandóan keverve hozzáadjuk
a kukoricadarát és 15-20 percig főzzük. A végén hozzáadjuk a reszelt sajtot is.
Sütőpapírra szedjük és egy kanállal, kb. 2 cm vastag lappá simítjuk, legalább 2
órát hagyjuk dermedni. A zöldségeket megmossuk és apró kockákra vágjuk,
megszórjuk a felaprított zöldfűszerekkel, sóval, meglocsoljuk az olajjal és pár
csepp ecettel, összekavarjuk. Egy kerek kiszúróval korongokat szaggatunk a
puliszkából, vékonyan lekenjük olajjal és forró grillsütőn megsütjük.
Csak akkor nyúljunk alá, ha már megpirult. A puliszkakorongokra salátát teszünk
és tetejére ordát morzsolunk vagy reszelünk. Azonnal fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése