Hozzávalók:
a habcsókhoz: 2
tojás fehérje, 12 dkg porcukor, 1 teáskanál étkezési keményítő, 1 teáskanál
ecet;
a kakaós
piskótához: 10 dkg vaj, 15 dkg cukor, 4 tojás, 20 dkg liszt, 3 dkg kakaó, 1
tasak sütőpor, 2 dl tej;
a krémhez: 1 dl tejszín, 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg
vaj, 10 dkg porcukor;
továbbá: 5 dkg
fehércsokoládé.
Elkészítése:
A habcsókhoz a szobahőmérsékletű
tojásfehérjét kézi mixerrel verni kezdjük, mikor már habos, de még nem kemény,
beleöntjük az ecetet, majd tovább verve, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot és
addig verjük, míg fényes, kemény habot nem kapunk. A végén beleforgatjuk a
keményítőt, majd a habot csillagcsőves habzsákba kanalazzuk és szilikonos
sütőlapra habrózsákat nyomunk. 120 fokon 1-1,5 órát szárítjuk.
A kakaós piskótához a puha vajat habosra keverjük a
cukorral, beleteszünk 2 evőkanál lisztet és tovább kavarva egyenként hozzáadjuk
a tojássárgákat. A lisztet összevegyítjük a kakaóval és a sütőporral, majd a
vajas masszába kavarjuk a tejjel együtt. A tojásfehérjét felverjük és két
részben ezt is a
masszába kavarjuk. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tesibe tesszük és 180
fokon, 30 percig sütjük.
A krémhez a
tejszínt a csokoládéval összeolvasztjuk, majd szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk.
A szintén szobahőmérsékletű vajat kikavarjuk a porcukorral, majd kanalanként
hozzáadjuk a megvastagodott csokoládékrémet.
A krémet a
piskótára kenjük, tetejét nem simítjuk el, hanem őrvényesre hagyjuk. A
habcsókokat villával széttörjük és a krémre szórjuk, majd vékony csíkokban
rátöltjük az olvasztott fehércsokoládét. Azonnal szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése