Hozzávalók: 40 dkg
darált mandula, 20 dkg porcukor, 2 tojásfehérje, liszt; a
mázhoz: 15 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál olaj.
Elkészítése:
A tojásfehérjét a porcukorral felverjük, belekavarjuk a darált mandulát és
annyi lisztet, hogy puha, de formázható masszát kapjunk. 15 percre hűtőbe
tesszük, majd diónyi golyókat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe
tesszük. Előmelegített sütőben, 150 fokon, kb. 10-12 percig sütjük,
majd rácson hagyjuk kihűlni. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk,
belekavarjuk az olajat. A megsült golyókba fogpiszkálót szúrunk és belemártjuk
a csokoládéba, majd a fogpiszkálót beleszúrjuk egy hungarocell lapba, míg a
csokoládé megdermed. A megmaradt csokoládét papírtölcsérbe töltjük és a
sütemény tetejét díszítjük vele.
Gyönyörűségesek! És nagyon finomak lehettek! :)
VálaszTörlés