Sonkahasznosításra
Hozzávalók 25x12 cm-es formához: 10 dkg sonka, 14 dkg
sajt, 6 dkg telemea sajt, 10 dkg paprika, 8 evőkanál liszt, 6 tojás, 6 evőkanál
olaj, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál almaecet, só, fehér bors,
petrezselyemzöld, vaj és zsemlemorzsa a formához.
Elkészítése: A sonkát, sajtot, telemeát és paprikát apró
kockákra vágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, összekeverjük
a liszt felével. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk az olajjal,
sózzuk, borsózzuk és belekavarjuk az ecettel eloltott szódabikarbónát. A
fehérjét kemény habbá verjük és összekeverjük a sárgájával, majd beletesszük az
összevágott keveréket és a megmaradt lisztet és összekeverjük. Vajjal kikent és
zsemlemorzsával megszórt formába tesszük és 180 fokon 20 percig sütjük.
Szeletekre vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése