Hozzávalók: 9 vékony szelet
sajt, 10 dkg vaj, 10 dkg sajtkrém, 10 dkg sonka, 2 főtt tojás, 2 csemegeuborka,
1 savanyított paradicsompaprika, só, fehérbors.
Elkészítése:
1. A sonkát meg a tojásokat
kis kockákra vágjuk.
2. Az uborkát meg a
paradicsompaprikát szintén kis kockákra vágjuk.
3. A vajat kikavarjuk a
krémsajttal, majd belekavarjuk a felvágott hozzávalókat, sóval és fehérborssal
ízesítjük.
4. A sajtszeleteket
sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy,hogy a szélek kissé fedjék egymást.
2-3 percre forró sütőbe tesszük, hogy a sajt szélei összeragadjanak.
5. A tölteléket a sajtra
kenjük,késsel elsimítjuk, két hosszanti szélén 2-2 cm részt üresen
hagyunk.
6. Az egyik szélén az üresen
hagyott sajtot felhatjuk a töltelékre, majd szorosan felcsavarjuk.
Minden tekerésnél megszorítjuk a feltekert részt. Sütőpapírba csomagoljuk, a
két végét megcsavarjuk és bedugjuk.
2 megjegyzés:
Ó, ez milyen gyönyörű
Húsvétra azt a baconos krumplikoszorúdat fogom elkészíteni, (tavaly tetted fel ide) nagyon remélem, hogy sikerülni fog. Jó lenne, ha olyan szép lenne, mint a Tiéd.
Köszönöm szépen
Üdvözöllek Ági! örülök, hogy emlékszel még a receptre, biztos sikerülni fog, hisz nem nagy ördöngösség:)
itt van a linkje:
http://aledakonyhaja.blogspot.ro/2015/04/tojasos-krumplikoszoru-avagy-rakott.html
Megjegyzés küldése