Hozzávalók: 5 tojás, 3 dl
tejszín, 5 szelet sonka, 1 paprika, 1 zöldhagyma, 2 szál petrezselyemzöld, só,
fehérbors, kevés vaj.
Elkészítése: A zöldségeket
megmossuk, a paprikát kis kockákra, a hagymát karikákra vágjuk, a
petrezselyemzöldet felaprítjuk. A sonkát szintén kockákra vágjuk. A tojásokat
a tejszínnel kézi habverővel felverjük, sóval borssal ízesítjük, a végén
belekeverjük a felvágott hozzávalókat. Vajjal kikent hőálló tálba öntjük, ezt
egy nagyobb tepsibe tesszük és betoljuk a sütőbe, majd annyi forró vízet öntünk
a tepsibe, hogy a tojásos tál háromnegyedéig érjen. Alufóliával lefedjük és 175
fokon, kb. 30 percig gőzöljük. Már a sütés végére meg kell dermedjen, de hagyjuk
kihűlni és utána szeleteljük. További sonkával, zöldhagymával a húsvéti
asztalon tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)