Megmaradt csokitojások felhasználására.
Hozzávalók 10 db-hoz: 10
csokoládétojás, 10 dkg tehéntúró, 1 dl tejszín, 30 g fehércsokoládé, 2 tasak
vaníliás cukor, baracklekvár.
Elkészítése: A tejszínt
felmelegítjük a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a fehércsokoládét és egynemű
krémmé kavarjuk. 1 óráig hidegben tartjuk, majd felhabosítjuk és belekeverjük a
tehéntúrót. A csokoládétojásoknak a tetejét forró késsel levágjuk, megtöltjük a
tehéntúrós krémmel, középre kis lyukat csinálunk a krémbe és egy-egy teáskanál
baracklekvárt teszünk bele. Bonbonkapszliba tesszük és tojástartóba téve
tálaljuk.
Tipp: Csokoládéból talpat is
készíthetünk a következő képen: az olvasztott csokoládét kissé hűlni hagyjuk,
mikor kezd vastagodni egy-egy kiskanálnyi adagot sütőpapírra öntünk kör
kormába, a csokoládétojásokat beleállítjuk és hagyjuk megdermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése