Hozzávalók: 4 tojás, 22 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 1,5 dl
tejföl, 50 dkg tehéntúró, 30 dkg liszt, 12 dkg fagyasztott vörös áfonya, 3
dkg csokoládé dara, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 tasak sütőpor, porcukor.
Elkészítése: A tojásokat a kétféle cukorral, kézi habverő
segítségével kemény krémhabbá verjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a tejfölt, majd a tehéntúrót és a sütőporral összevegyített lisztet és
összekavarjuk. A végén beleforgatjuk az áfonyát meg a csokoládédarát és
sütőpapírral bélelt, kb. 27x35 cm-es tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben,
180 fokon, 25-30 percig sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése