Március, ahogy régi neve is mondja róla, a tavaszelő hónapja, egy köztes időszak, amikor már fogytában vannak a téli
alapanyagok, a tavasziak pedig még nem adakoznak bőséggel. Ekkor van ideje a
fagyasztóürítésnek is, ekkor kerül elő az utolsó zacskó zöldség vagy gyümölcs.
Használjuk el ezeket is, kár lenne kidobni, hiszen megdolgoztunk vagy pedig
pénzt adtunk értük. Kis fantáziával ízletes ételeket készíthetünk ezekből a felbukkant „kincsekből”, akár az
alábbit, akár továbbgondolva ezt, vagy pedig teljesen más ételeket!
Zöldséges csirkecombok
Hozzávalók 4 személyre: 8
kicsontozott csirkefelsőcomb, 35 dkg fagyasztott zöldségkeverék(sárgarépa,
zöldbab, zöldborsó, karfiol, brokkoli), 4 tojás, 3 evőkanál tejföl, 2 evőkanál
liszt, 10 dkg sajt, só, bors, olaj.
Elkészítése: A csirkecombokat sózzuk,
borsózzuk, egy serpenyőben, kevés olajon, 3-3 percig sütjük mindkét
oldalán, majd olajjal kikent tepsibe tesszük egymás mellé . A fagyasztott
zöldségkeveréket forró sós vízben 2-3 percig főzzük, és leszűrjük. A tojást
felverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét, sóval és
borssal ízesítjük, majd rátöltjük a langyosra hűlt zöldségre és összekeverjük.
A keveréket rákanalazzuk a csirkecombokra és megszórjuk a megmaradt reszelt
sajttal. Forró sütőben 15-20 percig sütjük. Tetszés szerinti körettel vagy
salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése