Hozzávalók 4 személyre: 8 tojás, 2 érett avokádó, 1 dl olaj,
2 dl joghurt, 2-3 szál petrezselyemzöld, citrom, só, fehérbors.
Elkészítése: A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, majd
félbevágjuk, a sárgáját kiszedjük. 1 sárgáját félreteszünk a díszítéshez,
a többit magas falú keverőpohárba tesszük, hozzáadjuk az egyik avokádó kikapart
húsát, sót, borst, 2-3 evőkanál citromlevet, rátöltjük az olajat és botmixerrel
krémesre dolgozzuk. A végén kanállal belekavarjuk a joghurtot. A mártást
kiszedjük egy kis tálba, helyére tesszük a másik avokádó kikapart húsát, a
petrezselyemzöldet és kb. 2 evőkanál mártást, majd szintén botmixerrel krémesre
dolgozzuk. Ez lesz a töltelék, melynek állaga krémes kell legyen. Sóval,
borssal, kevés reszelt citromhéjjal meg citromlével ízesítjük, majd
csillagcsőves habzsákba kanalazzuk és megtöltjük vele a tojásokat. A
félretett tojássárgáját ráreszeljük a mártásra, a tojásokat pedig
petrezselyemlevéllel és citrommal díszítjük. Fél órára hűtőbe tesszük, majd
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)