2016. április 23.

Chilis csokoládétorta


Hozzávalók: a kekszes alaphoz: 35 dkg kakaós keksz, 1 evőkanál kakaó, 1 evőkanál porcukor, 5 dkg vaj, 1 dl tej, rumaroma; a krémhez: 1 tasak csokoládé ízű pudingpor, 4 evőkanál porcukor, 5 dl tej,  20 dkg 50 %-os csokoládé, 10 g zselatin, 25 dkg mascarpone, 2 dl tehén tejszín, ¼ teáskanál chilipor.


Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a kakaóval meg a porcukorral. A vajat a tejjel összeolvasztjuk, rátöltjük a kekszes keverékre, hozzáadjuk a rumaromát és összegyúrjuk, majd fóliával bélelt, kapcsos szélű, 20 cm-es tortaformába nyomkodjuk. A pudingport összekeverjük a porcukorral, felöntjük a tejjel és megfőzzük, majd félrehúzzuk, beletesszük az összetört csokoládét és egynemű krémmé kavarjuk. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, kissé felmelegítjük, a tejszínt felverjük. A mascarponet kikavarjuk a chilivel, kanalanként hozzáadjuk a langyosra hűlt csokoládépudingot, majd a zselatint és végül beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet a kekszes alapra simítjuk és 3-4 órára hűtőbe tesszük.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...