Hozzávalók: a
kekszes alaphoz: 35 dkg kakaós keksz, 1 evőkanál kakaó, 1 evőkanál porcukor, 5
dkg vaj, 1 dl tej, rumaroma; a krémhez: 1 tasak csokoládé ízű pudingpor, 4
evőkanál porcukor, 5 dl tej, 20 dkg 50 %-os csokoládé, 10 g
zselatin, 25 dkg mascarpone, 2 dl tehén tejszín, ¼ teáskanál chilipor.
Elkészítése: A
kekszet ledaráljuk, összekeverjük a kakaóval meg a porcukorral. A vajat a
tejjel összeolvasztjuk, rátöltjük a kekszes keverékre, hozzáadjuk a rumaromát
és összegyúrjuk, majd fóliával bélelt, kapcsos szélű, 20 cm-es tortaformába
nyomkodjuk. A pudingport összekeverjük a porcukorral, felöntjük a tejjel és
megfőzzük, majd félrehúzzuk, beletesszük az összetört csokoládét és egynemű
krémmé kavarjuk. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, kissé felmelegítjük, a
tejszínt felverjük. A mascarponet kikavarjuk a chilivel, kanalanként hozzáadjuk
a langyosra hűlt csokoládépudingot, majd a zselatint és végül beleforgatjuk a
tejszínhabot. A krémet a kekszes alapra simítjuk és 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése