Hozzávalók 4 személyre: a zselés réteghez: 40
dkg eper, 2,5 dl eperszörp, 2,5 dl víz, 2-3 evőkanál citromlé, 2 tasak piros
tortazselé, a krémhez: 20 dkg natúr sajtkrém(mascarpone), 2 evőkanál
porcukor, 5 dkg fehércsokoládé, 2 dl tejszín, 1 teáskanál vanília kivonat;
a csokoládés réteghez: 5 dkg étcsokoládé, 1 dl tejszín; a díszítéshez:
1 dl tejszín.
Elkészítése: 4 darab 2-2,5 dl
poharat megdőltve egy dobozba állítunk. Az epret megmossuk, négy
szemet félreteszünk, a többit felvágjuk és a megdőlt poharak
oldalára tesszük. A tortazselé port összekavarjuk az eperszörppel meg a
vízzel és forráspontig melegítjük, majd félrehúzzuk, belekavarjuk a citromlevet
és óvatosan az eperre töltjük. 10 percre hidegbe tesszük dermedni. A fehér és
az étcsokoládékat külön-külön edényben megolvasztjuk. A félretett epret az
étcsokoládéba mártjuk, a fehércsokoládéból vékony csíkot csurgatunk rá és egy
fogpiszkálóval azonnal örvényesre húzzuk. Sütőpapírra tesszük dermedni. A sajtkrémet
kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a fehércsokoládét, a vanília kivonatot és
végül belekeverjük a felvert tejszínt is. A megmaradt étcsokoládét
összekavarjuk a felforralt tejszínnel. Mikor az epres zselé megdermedt, a
sajtkrémet és a csokoládékrémet a poharakba rétegezzük. A díszítéshez a
tejszínt felverjük, habzsákba kanalazzuk és mindegyik pohárba habrózsát
nyomunk, tetejére helyezzük az epret. 1 órára lehűtjük, majd tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése