Hozzávalók 4 személyre: 1 kg. csontos
bárányhús(oldalas, nyak, lábszár, máj), 1 hagyma, 2 evőkanál liszt, 1/2 l
tej, 1 evőkanál zsír, só, bors, fűszerpaprika, petrezselyemzöld.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a
zsíron, rátesszük a felvágott bárányhúst és átsütjük. Megszórjuk
fűszerpaprikával, sóval és borssal, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi
és lassú tűzön puhára pároljuk, míg a leve majdnem elfő. A lisztet
csomómentesre kavarjuk a tejjel és behabarjuk vele az ételt. Hozzáadjuk az
apróra vágott petrezselyemzöldet és sűrűsödésig főzzük. Puliszkával
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése