2016. április 18.

Erdélyi báránypaprikás



Hozzávalók 4 személyre:  1 kg. csontos bárányhús(oldalas, nyak, lábszár, máj),  1 hagyma, 2 evőkanál liszt, 1/2 l tej, 1 evőkanál zsír, só, bors, fűszerpaprika,  petrezselyemzöld.


Elkészítése: Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a zsíron,  rátesszük  a felvágott bárányhúst és átsütjük. Megszórjuk fűszerpaprikával, sóval és borssal, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és lassú tűzön puhára pároljuk, míg a leve majdnem elfő. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejjel és behabarjuk vele az ételt. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és sűrűsödésig főzzük. Puliszkával  tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...