Hozzávalók:
a diós
laphoz: 6 tojás fehérje, 10 dkg cukor, 20 dkg darált dió, 5 evőkanál liszt, 1
teáskanál sütőpor;
a
fehércsokoládés réteghez: 20 dkg fehér csokoládé, 6 evőkanál olaj;
a
krémhez: 20 dkg dió, 20 dkg vaj, 15 evőkanál cukor, 6 tojás sárgája;
a
tetejére: 20 dkg tejcsokoládé, 6 evőkanál olaj.
Elkészítése:
A laphoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a dióval meg a sütőporral, majd óvatosan a habba forgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben, 25 percig sütjük.
A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekavarjuk az olajat, majd a kihűlt lapra kenjük.
A tojások sárgáját elkeverjük 5 evőkanál cukorral. A krémhez a megmaradt 10 evőkanál kanál cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a vajat, majd mikor a karamell felolvadt a vajban, gyors kevergetés mellett hozzáadjuk a cukros sárgáját. Végül belekeverjük az előzőleg megpergelt és összevágott diót is. A krémet hűlni hagyjuk, majd a fehércsokoládéra kenjük.
A tejcsokoládét szintén vízgőz fölött felolvasztjuk, belekavarjuk az olajat és a karamelles krém tetejére simítjuk. 2-3 óráig hidegben tartjuk, majd éles késsel szeleteljük.
A laphoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a dióval meg a sütőporral, majd óvatosan a habba forgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben, 25 percig sütjük.
A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekavarjuk az olajat, majd a kihűlt lapra kenjük.
A tojások sárgáját elkeverjük 5 evőkanál cukorral. A krémhez a megmaradt 10 evőkanál kanál cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a vajat, majd mikor a karamell felolvadt a vajban, gyors kevergetés mellett hozzáadjuk a cukros sárgáját. Végül belekeverjük az előzőleg megpergelt és összevágott diót is. A krémet hűlni hagyjuk, majd a fehércsokoládéra kenjük.
A tejcsokoládét szintén vízgőz fölött felolvasztjuk, belekavarjuk az olajat és a karamelles krém tetejére simítjuk. 2-3 óráig hidegben tartjuk, majd éles késsel szeleteljük.
1 megjegyzés:
Az enyém is majdnem ilyen, csak nincs benne fehércsoki, illetve az alján van nápolyilap.
Karácsonyra sütöttem emg. :)
Megjegyzés küldése