Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg főtt füstölt sonka, 2 l
sonkalé, 1 kis hagyma, 1 szelet kenyér, 1 evőkanál liszt, 2-3 újhagyma, 2
sárgarépa, 5 dkg vaj, 1,5 dl tejszín, só, petrezselyemzöld, citromlé.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát megdinszteljük a vaj
felén, majd kihűtjük. A kenyeret vízbe áztatjuk, majd kiszorítjuk, a sonkával
és a hagymával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk az összevágott petrezselyemzöldet,
a lisztet, borssal, és ha szükséges, sóval ízestjük, összekavarjuk és
hűtőbe tesszük. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és megdinszteljük
a megmaradt vajban. Hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, kicsit átsütjük,
majd felöntjük a sonkalével és közepes lángon, kb 10 percig főzzük. A sonkás
masszából diónyi gombócokat formázunk és belefőzzük a levesbe. A tejszínt kevés
forró lével hőkiegyenlítjük és beletöltjük az ételbe. Tálaláskor citromlével
savanyítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése