Hozzávalók 4 személyre: 12 szelet bárányborda, 8 dkg vaj, 80
dkg héjába főtt krumpli, 3 evőkanál majonéz, 1 evőkanál tejföl, 1 csokor
metélőhagyma, 2-3 evőkanál borecet, 1 teáskanál porcukor, 2 evőkanál olaj, só,
bors.
Elkészítése: Az
ecetet, a porcukrot meg az olajat belekavarjuk 2,5 dl vízbe, sózzuk, borsózzuk
és felforraljuk. A főtt krumplit megpucoljuk, karikára vágjuk, majd leöntjük a
forró páclével és 2-3 órára állni hagyjuk. A majonézt összekeverjük a tejföllel
meg a metélőhagymával, a krumplit leszűrjük és belekavarjuk a majonézes
mártásba. A báránybordát megszórjuk sóval meg borssal. A vajat egy serpenyőben
felforrósítjuk és a bordákat 2-2 percig sütjük mindkét oldalukon, majd kivesszük,
meleg tányérra tesszük és 5 percig lefedve, meleg helyen tarjuk. Azonnal
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)