Hozzávalók 6 személyre: 1 kg darált sertéshús, 2
zöldhagyma, 1 zöld fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 marék
bazsalikomlevél, 2 tojás, 1 szelet kenyér,1 póréhagyma, 3 sárgarépa, 2
pasztinák, 30 dkg csiperke gomba, 50 dkg kelbimbó, 1 piros paprika, 25
dkg koktélparadicsom, olaj, só, bors, fűszerpaprika.
Elkészítése:
1. A zöldhagymákat és zöldfűszereket megmossuk és apróra
vágjuk.
2. Hozzáadjuk a húshoz, a feltört tojásokkal és a
beáztatott majd kiszorított kenyérrel együtt.
3. Megszórjuk sóval borssal és fűszerpaprikával, majd
összegyúrjuk.
4. Olajon kézzel diónyi gombócokat formázunk.
5. A zöldségeket megmossuk, vastagabb szeletekre
vágjuk.
6. Tepsibe tesszük, megszórjuk sóval és borssal,
meglocsoljuk olajjal és összeforgatjuk.
7. A zöldségekre helyezzük a húsgombócokat és közé
tesszük a cikkekre vágott koktélparadicsomot.
8. Aláöntünk egy csupor vizet, befedjük és forró sütőben
50-60 percig sütjük.
Chifteluțe cu
legume la cuptor
Ingrediente:1 kg carne tocată de pui, 2 cepe verzi, 2 căței de usturoi, frunze de pătrunjel și
busuioc, 2 ouă, 1 chiflă, 1 praz, 3 morcovi, 1 păstârnac, 300 g ciuperci Champignons mici, 500 g varză de Bruxelles, 250 g roșii cherry, sare, piper, ulei.
Prepararea: Se toacă ceapa verde și frunzele de pătrunjel
verde și busuioc, se adaugă la carnea tocată împreună cu usturoiul pisat,
chifla înmuiată și stoarsă și oul, se asezonează cu sare și piper, se amestecă
bine compoziția. Prazul și morcovii se taie în felii mai groase, ciupercile în
sferturi, varza de Bruxelles și roșiile în două. Se unge cu ulei o tavă
termorezistentă, se pun legumele amestecate, se presară cu sare și piper. Cu
mâna unsă cu ulei se formează chifteluțe de mărimea nucilor, se așază printre
legume. Se toarnă 100 ml apă, se acoperă cu folie, se introduce în cuptor
pentru 30 minute, după care se ia folia și se lasă la rumenit.
2 megjegyzés:
Ez nagyon finom lehet! :)
Kedves Aleda!
Nagyon tetszenek a receptjeid! Ez a húsgombóc is szuper, biztosan elkészítem. Örülök, hogy rád találtam!
Megjegyzés küldése