Hozzávalók 6 személyre: 35 dkg füstölt sonka,
3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 karalábé, 1 hagyma, 3-4 evőkanál olaj, 2
tojás sárgája, 1,5 dl tejföl, só, petrezselyemzöld, citromlé.
Elkészítése: A sonkát megmossuk, hideg vízbe
tesszük, lassú tűzőn 1-1,5 órát főzzük. Közben a zöldségeket megpucoljuk, a
hagymát apróra, a sárgarépát karikára, a többit zöldséget pedig kockákra
vágjuk. Az olajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a sárgarépát, 3-4 percig
dinszteljük, majd rádobjuk a többi zöldséget is. A sonkát kivesszük, a levét
pedig a zöldségekre öntjük és 15-20 percig főzzük. A tojássárgákat kikavarjuk a
tejföllel, kevés forró lével hőkiegyenlítjük és rátöltjük a levesre.
Visszatesszük a kockára vágott sonkát meg az apróra vágott petrezselyemzöldet
és lassú lángon 2-3 percig forraljuk még. Tálaláskor, ízlés szerint citromlével
lehet savanyítani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése