Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg zsenge csalán,
2 evőkanál házi ételízesítő, 1 evőkanál darált paprikakrém, 1 evőkanál zsír, 5
cikk fokhagyma, 1,5 evőkanál liszt, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 4 tojás, só, ecet.
Elkészítése: A csalánt megválogatjuk, megmossuk
és forró vízzel leöntjük és 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Az apróra
vágott fokhagymát megfuttatjuk a zsír felén, rádobjuk a csalánt és felöntjük
1,5 l vízzel. Beletesszük az ételízesítőt meg a paprikakrémet és felforraljuk.
A megmaradt zsíron világosra pirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, majd
rátöltjük a levesre. A tojásokat egyenként beleütjük a levesbe és 3-4 percig
főzzük, majd félrehúzzuk a tűzről. A tejfölt kikavarjuk kevés forró lével és
rátöltjük az ételre, majd ízlés szerint ecettel savanyítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése