Hozzávalók 4-6 személyre: 50 dkg csirkemáj, 5
dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 2 tojás, majoránna, só, bors, vaj és
zsemlemorzsa a tepsihez.
Elkészítése: A megtisztított csirkemájat forró
vízben 5 percig főzzük, leszűrjük. A vajat felforrósítjuk, kissé megpirítjuk
rajta a lisztet és felöntjük a hideg tejjel, majd csomómentesre kavarjuk és
lassú tűzön besűrítjük. Sózzuk, borsózzuk,. belekavarjuk a majoránnát, majd
kihűtjük. A máj felét ledaráljuk, másik felét kisebb darabokra vágjuk. A kihűlt
fehérmártásba kavarjuk a tojások sárgáját, a darált majd az egész májat és
végül a felvert tojásfehérjét. Egy hosszúkás formát kivajazunk, megszórjuk
zsemlemorzsával és belesimítjuk a masszát, majd egy tepsibe tesszük, félig
felöntjük vízzel és forró sütőben, 35-40 percig sütjük. Hidegen szeleteljük és
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)