Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg
eper, 2 evőkanál cukor, fél citrom, 1 teáskanál vaj, 1 evőkanál étkezési
keményítő, 2 dl tejszín, 2 dl habtejszín, 4 dkg vágott mandula.
Elkészítése: Az epret
kicsumázzuk, megmossuk, szeletekre vágjuk, majd egy edénybe tesszük. Meglocsoljuk
a citromlével, hozzáadjuk a vajat és rászórjuk a cukrot, pár percig
dinszteljük, majd felöntjük 8 dl vízzel és 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről
és botmixerrel krémesre kavarjuk. A keményítőt elkavarjuk a tejszínnel és
rátöltjük a levesre, majd lassú tűzön besűrítjük. A levest előbb hideg vízbe
állítva, majd hűtőben jól lehűtjük. Tálaláskor a habtejszínt felverjük és
evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle, majd a vágott mandulába hempergetjük
és a levesbe tesszük.
3 megjegyzés:
Atyaég!!!
:-))
Kedvelem a receptjeidet és respekt amiért megosztod, de ez nagyon nem lett jó! A vaj uralja az ízt, az eper kevés benne. Pont annyit tettem mindenből, mint amit írtál.
Öszíntén sajnálom, hogy nem ízlett a leves! remélem, azért nem ment kárba :( 1 teáskanál vaj, 1,5 l leveshez nekem nem tünt soknak.
Megjegyzés küldése