2016. június 26.

Levendulaszörp



Hozzávalók: 1 csupor levendula virág, 30 dkg cukor, 1 l víz, 1 teáskanál citromsav. 

Elkészítése: A levendulavirágot egy hibátlan zománcú edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot meg a vizet és lassú  tűzön felforraljuk(nem főzzük). Félrehúzzuk, 1 napig állni hagyjuk, többször megkavarjuk. Másnap hozzáadjuk a citromsavat és 2 órát még állni hagyjuk, majd sűrű gézen átszűrjük. Hűtőben tároljuk. 




Megjegyzés: Limonádéhoz ízlés szerint adagoljuk a hideg vízbe, citromkarikát és jégkockát tegyünk bele. 

1 megjegyzés:

sedith írta...

Na, ezt ki kell, hogy próbáljam! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...