Oldalak

2016. június 14.

Málnás csokoládés kocka- Felii cu zmeură și ciocolată


Hozzávalók a piskótához: 3 tojás, 6 evőkanál cukor, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál kakaó, 6 evőkanál liszt; a krémhez: 1 tasak vanília ízű pudingpor, 4 evőkanál cukor, 5 dl tej, 10 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 10 g zselatin, 2 evőkanál citromlé, 20 dkg málna; a glazúrhoz: 10 dkg 50%-os kakaótartalmú csokoládé, 1,2 dl tejszín, málna. 


Elkészítése
A tojásokat keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és kézi habverő legnagyobb fokozatán habosra  verjük. Beletöltjük az olajat, majd beleforgatjuk a kakaóval összevegyített lisztet.  A masszát sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk és 180 fokon 20 percig sütjük. 

A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és megfőzzük. Még forrón fóliával letakarjuk közvetlen a puding tetején és hűlni hagyjuk. A zselatint 3 evőkanál vízben feloldjuk, kissé megmelegítjük. A szobahőmérsékletű mascarponet habosra kavarjuk, kanalanként adagolva beledolgozzuk a kihűlt pudingot, a citromlevet, a végén pedig a zselatint. A tejszínt felverjük és a málnával együtt belekavarjuk a krémbe. Az így kapott krémet a tepsiben a kihűlt piskótára kenjük, 3-4 órára hidegben dermedni hagyjuk. 

A csokoládét a tejszínnel addig melegítjük, míg a csokoládé megolvad, majd sima krémmé kavarjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a málnás krém tetejére simítjuk. Újabb 2 órára dermedni hagyjuk, majd kockákra vágva, málnával megszórva tálaljuk. 

Felii cu zmeură

Ingrediente:

pentru blat: 3 ouă, 6 linguri zahăr,  1 lingură ulei, 1 lingură pudră de cacao, 6 linguri făină;

pentru cremă:  1 plic praf de budincă cu gust de vanilie, 4 linguri zahăr,  500 ml lapte, 100 g mascarpone, 200 ml frișcă, 10 g gelatină, 2 linguri zeamă de lămâie, 200 g zmeură;

pentru glazură: 100 g ciocolată cu minim 50 % conținut de cacao, 120 ml frișcă, zmeură.

Prepararea:  Ouăle se sparg într-un castron, se adaugă zahărul și se bat cu mixerul de mână până ce se obține o spumă densă. Se încorporează uleiul și făina amestecată cu cacaua. Compoziția se toarnă într-o tavă de mărime medie, tapetată cu hârtie de copt și se coace 20 minute la 180 grade.  Praful de budincă se amestecă cu zahărul și laptele, se fierbe, apoi se lasă la răcit. Gelatina se pune în 30 ml apă, se lasă 5 minute, apoi se încălzește puțin. Se încorporează în budincă mascarponele, frișca bătută și gelatina, iar la sfârșit zmeura. Crema se unge peste blat, se pune pentru 3-4 ore la rece. Frișca se pune la încălzit, se adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici și se omogenizează, se lasă puțin la răcit, apoi se toarnă deasupra cremei și se presară zmeura. Se feliază după 2-3 ore. 

3 megjegyzés:

  1. Ez isteni finomnak néz ki, a receptetet mentettem, bár nem vagyok egy nagy sütős, általában mentem mindet, ami tetszik és soha nem csinálom meg. :-( üdv

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)