Hozzávalók 4
személyre: 1 kg újkrumpli, 25 dkg koktélparadicsom, 1 fej fokhagyma,
petrezselyemzöld, 3-4 evőkanál olaj, 1 evőkanál vaj, só, bors.
Elkészítése: Az
olajat meg a vajat felforrósítjuk, beletesszük az apróra vágott fokhagymát, összekavarjuk(vigyázzunk,
hogy ne égjen meg), majd rádobjuk a negyedekbe vágott paradicsomot és
összesütjük. A krumpli zsenge héját lekaparjuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk
és rádobjuk a paradicsomra. Sózzuk, borsózzuk és fedő alatt megpároljuk. Ha
szükséges, egy nagyon pici vizet töltünk alája. Mikor a krumpli megpuhult,
megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Sülttel tálaljuk.
Nagyon guszta, nekem akár a sült nélkül is jöhet! Jó kis tejfölös uborkával Ó de finom is lenne!
VálaszTörlés