Hozzávalók: 4 tojás fehérje, 12 dkg vaj, 10
dkg porcukor, 6 dkg madulaliszt, 5 dkg liszt, 1/2 teáskanál sütőpor, 40 dkg
sárgabarack, 4 dkg vágott mandula, 2 evőkanál porcukor.
Elkészítése:
1. A porcukrot összekeverjük a liszttel, a
mandulaliszttel és a sütőporral.
2. A vajat felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
3. A tojásfehérjét felverjük.
4. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és rátöltjük
a vajat.
5. Könnyedén összeforgatjuk és sütőpapírral
bélelt, kb. 15x 25 cm-es tepsibe simítjuk.
6. A barackot megmossuk, félbevágjuk, majd
vékony szeletekre.
7. A barackot a massza tetejére tesszük,
megszórjuk a vágott mandulával. Előmelegített sótőben, 180 fokon, 25-30 percig
sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése