Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazac, 2
citrom, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 ág rozmaring, 1 fej fokhagyma, 1 evőkanál
mustár, 1 dl olívaolaj, só, bors, 2,5 dl joghurt.
Elkészítése:
A fokhagymát meg a zöldfűszereket apróra vágjuk, 1 teáskanál sóval
kidörzsöljük. Hozzáadjuk egy citrom reszelt héját és fél citrom levét, a
mustárt, ízlés szerinti mennyiségű borst meg az olajat és kikavarjuk. A
lazacot kockákra vágjuk, hozzáadjuk a fűszerkeverék 3/4 részét, összekeverjük
és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A megmaradt fűszerkeveréket belekeverjük a joghurtba,
tálalásig ezt is hűtőben tároljuk. A megmaradt citromot vékony szeletekre
vágjuk, a lazaccal váltakozva nyársra húzzuk. Közepesen forró grillrácson
megsütjük, majd a joghurt mártással
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)