Hozzávalók 4-5 személyre: 4+ 2
dl tejszín, 2 tojás sárgája, 10 dkg+ 1 evőkanál cukor, 10 dkg mascarpone, 1
vanília rúd, 1 teáskanál szárított levendula.
Elkészítése: A szárított levendulavirágot
az 1 evokanal cukorral kávédarálóban porrá őröljük. A tojássárgákat kikavarjuk
a cukorral, felöntjük 2 dl tejszínnel, hozzáadjuk a vanília kikapart magjait és
a levendula őrleményt, majd vízgőz fölött besűrítjük. Többször átkavarva
teljesen kihűtjük, majd belekavarjuk a masparponet, végül pedig a megmaradt,
felvert tejszínt. A krémet fagylaltgépben vagy műanyag dobozba téve
fagyasztóban lefagyasztjuk(ebben az
esetben 30 percenként, 3-4 -szer átkavarjuk). Tálalás előtt 30 perccel
hamarabb kivesszük és a hűtőbe tesszük, majd a fagylaltkelyhekben vagy
poharakban, levendulavirággal megszórva tálaljuk.
Megjegyzés: Ha pár szem áfonyát keverünk a
fagylaltba, kellemes lila árnyalata lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése