2016. július 18.

Levendulás vaníliafagylalt



Hozzávalók 4-5 személyre: 4+ 2 dl tejszín, 2 tojás sárgája, 10 dkg+ 1 evőkanál cukor, 10 dkg mascarpone, 1 vanília rúd, 1 teáskanál szárított levendula.

Elkészítése: A szárított levendulavirágot az 1 evokanal cukorral kávédarálóban porrá őröljük. A tojássárgákat kikavarjuk a cukorral, felöntjük 2 dl tejszínnel, hozzáadjuk a vanília kikapart magjait és a levendula őrleményt, majd vízgőz fölött besűrítjük. Többször átkavarva teljesen kihűtjük, majd belekavarjuk a masparponet, végül pedig a megmaradt, felvert tejszínt. A krémet fagylaltgépben vagy műanyag dobozba téve  fagyasztóban lefagyasztjuk(ebben az esetben 30 percenként, 3-4 -szer átkavarjuk). Tálalás előtt 30 perccel hamarabb kivesszük és a hűtőbe tesszük, majd a fagylaltkelyhekben vagy  poharakban, levendulavirággal megszórva tálaljuk. 


Megjegyzés: Ha pár szem áfonyát keverünk a fagylaltba, kellemes lila árnyalata lesz. 


Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...