Hozzávalók 4
személyre: 2-3 padlizsán, 1 kg érett paradicsom, 6-7 cikk fokhagyma, 8 dkg
parmezán, olívaolaj, 1 marék bazsalikom, só, bors.
Elkészítése: A
padlizsánt megmossuk, 3 cm vastag szeletekre vágjuk, mindkét felén megszórjuk
sóval és meglocsoljuk olajjal, majd forró serpenyőben megsütjük. A
paradicsomokat keresztben kissé bevágjuk, 1 percre forró vízbe tesszük, majd a
héját lehúzzuk és összevágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk, átforgatjuk kevés
olajon, hozzáadjuk a paradicsomot és nagy lángon sütjük, míg besűrűsödik.
Sóval, borssal és aprított bazsalikommal ízesítjük. A paradicsommártást egy
hőálló tepsibe tesszük, ráhelyezzük a padlizsánszeleteket és megszórjuk reszelt
parmezánnal. Forró sütőben megpirítjuk. Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése